Сладкарска къща Козница

542
1734
2531
24489
13062461_10154102407999183_6647678199024375117_n
ac876c0c-10d8-4671-b2ac-f079a357acca
hom1
IMG_1082-525x328
IMG_1146
koznica-sladkarnica-sofia-6

В днешно време всички живеем много натоварен и забързан живот, стресът става все по-голям, затова и качеството на храната става все по-важно в ежедневието ни. Ние вярваме, че здравето ни зависи от храната и точно това е основата на нашата концепция. Домашно приготвената храна е най-вкусна и полезна, а когато е съчетана с невероятни рецепти, висококачествени продукти и сготвена от професионалисти с богат опит, резултатът е истинско произведение на изкуството.

Това е и нашето мото:„Ние не правим торти, а произведения на изкуството!“

Нашето меню е разработено с много внимание и любов. Всичко се приготвя на място, което е гаранция за пресни изделия. При сътворяването на нашите шедьоври ние използваме продукти с най-високо качество, естествени оцветители и аромати. Изделията ни несъдържат изкуствени оцветители, консерванти, растителни мазнини.
Нашият екип разработва специални рецепти, изключително на основата на натурални продукти. Шоколадовите ни изделия са на основата на най-висококачествени белгийски, френски и италиански шоколади и продукти. Работим с нехидрогенирани и естествени мазнини, изключително със животинска натурална сметана, с млечни продукти на световно известната марка Elle&Vire. Дизайнерските ни торти са разработени въз основа на цветна гама от натурални оцветители, с което се гордеем.

Сладоледът ни се приготвя на място с пастьоризация от първокачествено мляко и продукти, със свежи, специално подбрани пресни плодове. Крайният резултат е толкова добър, че Джелатериите могат да ни завидят.
В изготвянето на асортимента на сладкарницата сме се постарали да задоволим и най-претенциозните вкусове, както и да предложим голямо разнообразие от продукти. Нашето меню е балансирана комбинация от класически десерти по стари, изпитани рецепти и съобразени с новите тенденции и здравословното хранене изделия.
Предлагаме продукти за всеки повод и вкус – огромно разнообразие от торти за Вашия празник, свежи пайове и тарти, кремове и трайфъли, дребни сладки и соленки, френски макарони, петифури, мъфини, еклери, сиропирани десерти, сладолед, закуски.

Обърнете специално внимание на шоколадовите ни продукти! Заслужава си! Всички те са внимателно разработени от нашия майстор-шоколатиер, ръчно приготвени с най-висококачествения белгийски шоколад Barry Callebaut.

ЕКИП

Главен сладкар Илияна Филипова
На първо място бихме искали да обърнете внимание на ръководителя на Сладкарска къща пекарна Козница – главен сладкар Илияна Филипова. Завършила е СГХСТ /Софийска Гимназия по Хлебни и Сладкарски Технологии/ – единствената в България специализирана гимназия за изучаване тънкостите в сладкарството и хлебарството. След завършването на образованието й стартира нейната кариера в най-добрите пловдивски Бутикови Сладкарници. Съдбата не случайно я отвежда през 2005 г. в Дубай, където работи в продължение на 3 години за международно-известната френска верига Lenotre – Париж. В работата си с френските майстори тя значително израства и развива професионалните си умения. Там намира и голямата си любов – Шоколада. След това работи 1 година в Кипър и пренасочва професионалният си път към различното естество на работата в хотел. Научавайки за международният й богат опит я канят от световната верига Кемпински да поеме поста на Главен Сладкар. След 4 успешни години бива прехвърлена от веригата във Кемпински Паласе – Порторож, Словения. Работи там до момента, в който я открихме ние и я привлякохме, за да твори своите шедьоври за нашите клиенти.

Шоколатиер Деян Чиллев
Деян Димитров Чиллев е нашият болярин от Велико Търново. Деян е дипломиран магистър Психолог от Великотърновския Университет, но продължава да се развива и взима втора магистратура специалност Маркетинг и Реклама към БАН. Малко по-късно в житейския си път той започва случайно работа като сладкар в елитно столично заведение. Това обръща целия му мироглед и сблъсъкът със шоколада променя живота му. Завършва Технология на Храненето и взима трета магистърска специалност във Варненския Университет. Течен, тъмен, бял и цветен – шоколадът става най-добрия приятел и враг на Деян. Да разкрие тайните му, му коства безсънни нощи и изтощителни дни. За нашия екип Деян Чиллев е открит от Executive Chef Димитър Клаклов. За търпението и любовта към шоколатиерството, Деян е възнаграден с допълнителни участия в семинари и курсове, които го отвеждат в Логано, Швейцария – перлата на шоколатиерството в Европа, в Римини, Италия – на обмяна на опит. В работен процес по време на курс с гост – Шеф Olivier Manron от световната висша сладкарска верига и школа Lenotre – Paris, бива поканен като единствен представител на България за участие в международен семинар по Шоколатиерство, който ще се проведе в Париж, Франция тази есен. Интересна и сладка е историята на нашия талант Деян… Заповядайте да вкусите от ръчно приготвените уникални бонбони, трюфели и шоколади на Chef Chocolatier Деян Чиллев.

Дизайнер Младен Манджуков
Младен Манджуков (Mladman) е топ-дизайнера на бутиковите и 3D торти в „Козница – сладкарска къща и пекарна“. Арт като личност и професионалист с различно възприятие на света, той успешно пренася колорита си и в своята работа. Завършва средното си образование в Бургас като технолог на хлебни и сладкарски изделия. Придобива магистърска степен в Университет по Хранителни Технологии /УХТ/ в град Пловдив със специалност „Технология на зърнените, фуражните, хляба, хлебните и сладкарските продукти“. Завършва с отличие, в резултат на което е поканен да заеме поста Технолог в Учебно-производствената база. Потока на живота го води в София, където Младен работи в редица заведения в сферата на ресторантьорството, докато не му се отваря вратата към сладкарското изкуство. Нашият екип го кани да съдейства за разчупване на стандартната линия в сладкарството и да влее живот в поръчковите и бутикови торти.
Младен работи всеотдайно, и с любов обучава екипа си в тайните на неговото изкуство. Дизайнерът ни е поканен да участва в редица международни форуми, където ще се сблъска с други световни величия в сладкарския свят. Целия екип на „Козница – сладкарска къща и пекарна“ искаме да пожелаем успех на нашия топ-дизайнер Младен Манджуков (Мlаdman). Предстои да видим уникалните му творения.

АСОРТИМЕНТ
– Домашни сладка
– Дребни сладки и соленки
– Закуски
– Мини петифури и тарталети
– Мини рула
– Мъфини
– С вкус на ориент
– Торти
– Трайфъли
– Шоколадови продукти
– Напитки

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ